קבלת אישור למריחואנה רפואית

מריחואנה היא סם המופק מצמח הקאנביס, ונמצא בפקודת הסמים הבלתי חוקיים בישראל, כמו ברב המדינות המערביות. אנשים שמשתמשים בסם זה, מדווחים על תחושה של נעימות בגוף, הקלה על כאבים, אופוריה, ירידה בדאגות וכדומה.

למרות זאת, ידוע שיש לסם גם השפעות פחות חיוביות כמו פגיעה בזיכרון לטווח קצר. השאלה העקרונית האם יש דבר כזה "סם קל", והאם כדאי לאפשר שימוש חוקי במריחואנה, מהווה ויכוח רב שנים בין התומכים לבין המתנגדים.

בשנים האחרונות, שאלת השימוש במריחואנה קיבלה תפנית נוספת, כאשר הסתבר שעבור חולים במחלות קשות, הסובלים מכאבים בלתי נסבלים, כאשר התרופות הקונבנציונאליות אינן מקלות עליהם יותר, או משבשבות בצורה משמעותית את יכולתם לנהל חיים נורמאליים, יכולה דווקא המריחואנה להוות פתרון יעיל.

השימוש במריחואנה כתרופה משככת כאבים, הופך להיות מקובל יותר בעולם כולו, ולאט לאט גם בישראל. המריחואנה הרפואית היא למעשה מריחואנה לכל דבר, אך גידול הקנביס, והפקת הסם נעשים בפיקוח של משרד הבריאות וברשיון מיוחד. רק חולים אשר קיבלו אישור ממשרד הבריאות רשאים לקנות את הסם לשימושם הפרטי.

צריכה מותרת של מריחואנה רפואית

השימוש במריחואנה רפואית יכול להעשות רק בהמלצת רופא, ולאחר שהתקבל אישור ממשרד הבריאות. המריחואנה משמשת בעיקר כמשכך כאבים חזק, אך לעיתים נעשה בה שימוש גם כחומר אנטי- דלקתי או כחומר מעורר תיאבון.

כאשר מחלתו של אדם, או הטיפולים שהוא מקבל (כמו במקרה של סרטן) גורמים לכאבים קשים, ולא תמיד ניתן להקל על הכאבים באמצעות מורפיום או תרופות קונבנציונאליות אחרות, המריחואנה עשוייה לעזור.

במקרים אחרים, כאשר בעקבות המחלה נפגע התיאבון של החולה, והוא יורד במשקל או מפתח בעיות תזונתיות משמעותיות, יכולה המריחואנה לעזור בעירור התיאבון.

יתרונות המריחואנה הרפואית

בהשוואה לתרופות אחרות המיועדות להקלה על כאבים, למריחואנה אין כמעט תופעות לוואי משמעותיות. המריחואנה עוזרת גם במקרים בהם התרופות הקונבנציונאליות כבר חדלו מלהשפיע, וגם במצבים בהם לא ניתן לטפל באמצעות תרופות אחרות. בנוסף, המריחואנה גם זולה הרבה יותר בהשוואה לתרופות אחרות.

קבלת אישור לשימוש במריחואנה רפואית

אדם הסובל מכאבים ומעוניין לקבל רשיון לשימוש במריחואנה רפואית צריך לקבל לשם כך המלצה מהרופא המטפל בו. ישנן מספר מחלות אשר מקובל לעשות שימוש במריחואנה רפואית על מנת להקל על החולים. ביניהן נכללות מחלת הסרטן (לכאבים הנגרמים מהמחלה עצמה או מהטיפולים), איידס, קרון, אלצהיימר ופרקינסון.

רופא יכול להמליץ על שימוש במריחואנה רפואית גם במחלות אחרות, אך במקרה זה עליו להציג בפני משרד הבריאות הוכחות מחקריות לכך שהמריחואנה אכן עשויה לעזור למצבו של החולה.

בכל מקרה, גם במחלות שנמצאות ברשימה המוכרת, על הרופא לפנות למשרד הבריאות בנימוקים ספציפיים לחולה מסוים, ולהסביר מדוע לדעתו מריחואנה היא הפתרון המתאים ביותר, ולמה לא ניתן להשתמש בתרופות אחרות. הרופא הממליץ על שימוש במריחואנה רפואית חייב להיות רופא המומחה בתחום מחלתו של הפונה.

משרד הבריאות דן בבקשות המגיעות אליו, ומחליט למי מהחולים לתת אישור לשימוש במריחואנה. למרבה הצער, התהליך הזה אינו יעיל ביותר ואורך זמן רב.

בזמן זה, ממשיכים החולים לסבול מכאבים קשים, ולא אחת, כאשר מדובר בקשישים ובחולים אנושים, החולה נפטר לפני שמגיע האישור המיוחל שעשוי היה להקל עליו בימיו האחרונים.

לאחרונה מונו חמישה רופאים נוספים במספר בתי חולים אשר יכולים לאשר שימוש במריחואנה רפואית, על מנת להקל בעומס ולאפשר ליותר אנשים לקבל את הטיפול המועיל הזה.

רפואה טבעית נגד כאב

פורטל בנושא כאב

הפורטל המוביל בנושא כאב

אז מה היה לנו בכתבה:
לקבלת מחיר מיוחד עבור רכישת מכשיר בקיורלייזר
דרך המרכז לאבחון כאב השאירו פרטים
דילוג לתוכן