כאבי אגן

כאב באגן
כאב באגן

כאבי אגן עלולים להיות כאבים משמעותיים ביותר ולהשפיע על איכות חייו של הסובל. כאבים אלה עלולים להימשך זמן רב, ולהיחשב ככרוניים, או להיות חד פעמיים או כאלה התוקפים במקרים ובתנוחות מסוימות. בדרך כלל, כאבי האגן יהיו שכיחים יותר בקרב נשים, במיוחד בגילאים הצעירים (20-30) כתוצאה ממגוון תסמינים או תופעות נשיות בגיל הפריון (כמו כאבי מחזור, דלקות שתן, אנדומטריוזיס ועוד).

כאבים כרוניים מוגדרים ככאבים אשר נמשכים מעל חצי שנה, שאינם מרפים. ולא קשורים למחזור החודשי. מגוון הבעיות הגניקולוגיות אצל נשים או בעיות הגב והמפרקים אצל גברים הינו רב. ועל כן יש לבצע בדיקות אשר ישללו מגוון מצבים וינסו לאשר אחרים. מכיוון שכאבי אגן עלולים להיות כאבים אשר מוקרנים מאזור אחר בגוף, הם יימצאו, לא פעם כקשים לאבחון, טיפול והקלה.

גורמים ותסמינים

כאבי אגן עלולים לנבוע ממגוון בעיות גניקולוגיות, בעיות במערכת העיכול, דלקות בשלפוחית השתן או דופן הבטן, ואף כתוצאה מפגיעה עצבית ושרירית.

כאבי האגן לא בהכרח חייבים להיות בעלי אופי כרוני, אלא הם יכולים להופיע גם כתוצאה מתנוחה או פעולה, כמו למשל בעת קיום יחסי מין.

ישנן סיבות רבות אשר עלולות לגרום לכאבי אגן, מכיוון שבאזור זה קיימים איברים רבים של מערכת העיכול, שתן ורבייה. לפעמים הכאבים באגן גם יכולים להיות מוקרנים מאזורים מרוחקים יותר, כמו הגב.

כאבי אגן יכולים להופיע כך פתאום, או לכלול ולהתלוות לכאבים אחרים, כמו כאבי בטן, בעיה בהטלת שתן, דימומים, כאבי גב או אחרים. כל כאב נלווה יכול להחשיד לכיוון הגורם הספציפי. הדיאגנוזה תתמקד בתמונה הרחבה יותר, אשר תיקח בחשבון את אותם כאבים נלווים, מין המתלונן, גילו והרקע הרפואי שלו.

על אילו מחלות יכולים לרמז כאבי האגן

כאבי אגן אשר מופיעים אצל נשים יחשידו למגוון בעיות גניקולוגיות, החל ממבנה אנטומי בעייתי, עבור בזיהומי אגן או שלפוחית שתן, מחלות מין, אנדומטריוזיס, הריון מחוץ לרחם, וכלה בבעיות במערכת העיכול ואוסטאופורוזיס.

מעבר לכך, כאבי אגן עלולים להצביע על דלקת מפרקית של עצמות האגן או בעיה מבנית או מתפתחת של עמוד השדרה (Ankylosing Spondylitis).

למעשה, כל בעיה באיברים הנמצאים באגן, עצמות, רצועות או עצבים עלולים לגרום לכאבים אלה. דלקות וזיהומים באחד מהאיברים הללו יכולה להחמיר את הכאב, ולגרום לו, לעיתים להיות בלתי נסבל.

הכאב עלול להגיע מצלקות או טראומות שהתרחשו באזור זה, במיוחד עקב ניתוחים. כמו כן, עלולים להתגלות בעיות ברצפת האגן, דלקות בצוואר ורירית הרחם ומחלות מין.

אבחון וטיפול

בכדי לאבחן באופן יעיל את הסיבה לכאבי האגן, על הרופא לבצע אבחון ודיאגנוזה מפורטת של ההיסטוריה הרפואית של המטופל ותלונותיו הספציפיות.

מעבר לכך, יכול להיות כי הוא יבקש מהמטופל לערוך יומן כאב, אשר יוכל למקד את הכאב בזמן כלשהו במהלך היום, ולקבוע את עוצמתו. באופן כזה יוכל הרופא להבין את כיוון התלונות והבדיקות הנדרשות.

פעמים רבות, יידרש הרופא לצוות רב מערכתי אשר יבדוק את המטופל ויביע את התרשמותו. המטופל עשוי להישלח לגניקולוג, מומחה לכאב, כירורג, אורתופד ואורולוג.

הטיפול בכאבי האגן ייעשה על פי הבעיה שהתגלתה. במקרה הצורך, כאשר לא נמצאה בעיה ספציפית, יוכל המטופל להיות מטופל בתרופות משככות כאב לא ספציפיות. במקרה של דלקות שונות אשר התרחשו על רקע בקטריאלי, יקבל המטופל אנטיביוטיקה לפרק זמן שייקבע הרופא.

במצבים כמו אנדומטריוזיס או בעיה עמוקה אחרת, תישקל מעורבותו של כירורג. לאחר האבחון, יש להמליץ ולהתחיל בטיפול באופן המיידי ביותר האפשרי, למניעת סיבוכים או תופעות לוואי שאינן רצויות.

פורטל בנושא כאב

הפורטל המוביל בנושא כאב

אז מה היה לנו בכתבה:
לקבלת מחיר מיוחד עבור רכישת מכשיר בקיורלייזר
דרך המרכז לאבחון כאב השאירו פרטים
דילוג לתוכן