טחורים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

טחורים הם ורידים גדושים ובולטים הנמצאים בפי הטבעת וגורמים לכאב רב ולאי-נוחות. מלבד הכאב הרב, הטחורים יכולים גם לדמם ולגרום לקושי רב בישיבה ולכאב בזמן היציאה. טחורים הם תופעה שכיחה מאוד, וההערכות מדברות על כך שעד 25% מהאוכלוסיה סובלת מטחורים.

בדרך כלל, שכיחות הטחורים גדולה בקרב נשים בהריון, ואצל אנשים מעל גיל 45, וברוב המקרים ניתן לטפל בהם בדרכים פשוטות וקלות. עם זאת, לעתים המצב עלול להסתבך ונדרש לבצע ניתוח על מנת לטפל בבעיה. 

שמן פיגם – שמן הפלא – "אחרי שניסיתי הכל ואיבדתי כבר תקווה – מרחתי שמן פיגם על הטחורים 3 פעמים ביום ואחרי חודשיים הם פשוט נעלמו" לקריאה נוספת ורכישת שמן פיגם הקליקו כאן >>

איך נראים טחורים

פי הטבעת עשיר בכלי דם וורידיים שתפקידם לנקז את הדם מהאזור, וכאשר הם הופכים לגדולים גדושים וכואבים הם נקראים טחורים. טחורים יכולים להיות פנימיים, ולהתפתח בתוך פי הטבעת והתעלה האנאלית (בדרך כלל במרחק של עד 4 סנטימטרים מהפתח), ומצד שני יכולים גם להיות חיצוניים ולהתפתח מחוץ לפי הטבעת. בעקבות התנפחות הוורידים נוצר לחץ על האזור, שעלול להוביל לגרד, אדמומיות וכאב.

סיבות לטחורים וגורמי סיכון

הגורם הישיר להתפתחות טחורים הוא לחץ גבוה בכלי הדם באזור הרקטום. הלחץ המדובר גורם להרחבת הוורידים ואגירת דם, ובכך תורם באופן משמעותי להתפתחות הטחורים.

הגורם הנפוץ ביותר להתפתחות הלחץ הוא מאמצים חוזרים ונשנים במהלך היציאות, שגורמים בסופו של דבר להתפתחות הטחורים.

לכן, אחד מגורמי הסיכון החשובים להתפתחות טחורים הוא עצירות ממושכת או שלשולים, הגורמים כאמור לעליה בלחץ הורידי. כמו כן, תזונה לא מאוזנת הדלה בפירות, ירקות וסיבים תזונתיים תגרום לאפקט דומה.

קבוצה נוספת החשופה להתפתחות טחורים היא נשים בהריון. במהלך תקופת ההריון, התפתחות הרחם גורמת לעלייה בלחץ התוך בטני ולהרחבת כלי דם כללית בגוף. כתוצאה, נוצרים טחורים שבדרך כלל גם נעלמים בתקופה שאחרי הלידה.

כמו כן, גיל 50 נחשב לגיל שבו שכיחות טחורים עולה. הסיבה לכך היא היחלשות הרקמות השונות בגוף, הגורמת בין היתר לעליה בהתפתחות הטחורים.

איך מרגישים כשיש טחורים?

טחורים עלולים לגרום לסימפטומים שונים כמו גרד סביב פי הטבעת, אדמומיות ודימום בצואה. כמו כן, הטחורים גורמים להצטמצמות פי הטבעת ולכן גורמים לקושי וכאב בזמן היציאה.

במקרים קשים, עלול להיגרם מצב בו מתפתח קריש דם בתוך הטחורים. במקרים אלה נגרם כאב חריף ביותר שבדרך כלל דורש טיפול.

חשוב לציין שבמקרים רבים הטחורים אינם גורמים לסימפטומים, ועוברים לאחר מספר ימים מבלי לגרום לכאב. במקרים כאלה כמובן שאין צורך לטפל מכיוון שלא מדובר בבעיה שמפריעה.

ישנן דרכים לאבחן טחורים באופן עצמי ולהבין תחילה באיזו חומרה רפואית הם ואז לגשת לרופא מומחה. התמודדות עם טחורים אינה נעימה אך חשוב לדעת אם זו בעיה חולפת (למשל טחורים בהריון) או בעיה שנשארת לאורך זמן. כך או כך הרופא ידע לתת את הטיפול והמענה הטובים ביותר.

טיפול בטחורים

הטיפול בטחורים מתבסס על נסיון להפחיתם על ידי שינויים באורח החיים ועל טיפול עמוק יותר באמצעות משחות ותרופות.

שינויים פשוטים שמפחיתים את היארעות הטחורים

אם סבלתם בעבר מטחורים או שאתם נמצאים בסיכון, שינוי תזונתי יכול לעזור במניעת התפתחותם. בעזרת תזונה עשירה בסיבים ושתיה מרובה של מים, הצואה הופכת לרכה יותר ונדרש לכן פחות מאמץ בזמן היציאה שעלול לגרום להתפתחות הטחורים. מה אסור לאכול כשיש טחורים? בעיקר אוכל מעובד ומוצרי קמח לבן, באוכל מתובל, מטוגן וחריף. כדאי גם להמעיט בצריכה של קפה ואלכוהול.

כמו כן, מקלחות חמות להרחבת שרירי פי הטבעת ושימוש בנייר רך עוזרים למנוע את פציעת האזור ולהפחית את הכאב.

טיפול חיצוני על ידי קרמים

קיימים על מדפי בתי המרקחת משחות רבות וקרמים שונים המיועדים לטיפול בטחורים. משחות אלה משמשות בעיקר להקלה על הגרד והאדמומיות אך לא גורמות להיעלמות הטחורים. במקרים קשים יותר, ניתן להשתמש בקרמים המכילים סטרואידים שיגרמו להפחתה משמעותית של הדלקת והכאבים.

המשחות השונות לטיפול בטחורים אמנם גורמים להקלה משמעותית על המצב, אך בשימוש רציף וממושך הן מאבדות את האפקט וגורמים לשינויים אנטומיים בעור שמובילים להחמרת הכאבים.

תרופות סיסטמיות

אם הכאב חזק מאוד, ניתן כמובן להשתמש במשככי כאבים. כמו כן, שימוש במשלשלים עוזר לריקון המעיים ולריכוך הצואה, ובכך מקל על המצב.

פרוצדורות כירורגיות

לעתים, הטיפול הכירורגי הוא הטיפול היעיל ביותר לטחורים. טיפול מקובל בטחורים קשים הוא קשירה, שגורמת להפסקת זרימת הדם אל הטחור ולנשירתו.

כמו כן, קיימים טיפולים נוספים כמו צריבת הטחורים וביצוע ניתוח להסרתם.

ראו גם:

פיסורה – כאבים בפי הטבעת
כאבים בזמן ההנקה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל בנושא כאב

הפורטל המוביל בנושא כאב

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן