כאב כרוני עלול לגרום לסבל רב ולתחושת תסכול אדירה, מכיוון שקשה מאוד לטפל בו ובמרבית המקרים הטיפולים השגרתיים לא מצליחים לגרום להקלה על המצב.
טיפול באמצעות המשאבה הוא טיפול יעיל מאוד ומהיר מאוד, שמשפר בצורה משמעותית את מצבם של החולים הכרוניים, אך למרות זאת מדובר בטיפול פולשני קבוע הכולל סיבוכים שונים כמו זיהום והתמכרות לחומר המאלחש, ולכן משתמשים בו אך ורק במקרים קיצוניים.
טיפול באמצעות משאבה
את המשאבה בוחרים להשתיל את לאחר ששיטות הטיפול האחרות כמו משככי כאבים או נוגדי דלקת לא עזרו, או לאחר שמינון האופיאטים הנצרך על ידי המטופלים גבוה ומסוכן. במקרים אלה, בוחרים להשתיל את המשאבה ולספק פתרון ארוך טווח לכאב העז הנגרם אצל המטופלים.
השתלת המשאבה להקלה על הכאב
במילים אחרות, לפני ההשתלה עורכים ניסוי ובו בודקים איזה מינון יש להזליף על מנת לקבל אפקט מיטבי. כמו כן, רוצים לראות מהי תגובת הגוף לטיפול בחומר, והאם נגרמות כתוצאה מהטיפול תוצאות לוואי נדירות או אלרגיה.
היתרונות והחסרונות בשימוש במשאבה לשיכוך כאב
המשאבה לשיכוך כאב היא טכניקה מיוחדת להקלה על הכאב, שמספקת הזלפה של כמויות קטנות של חומר משכך כאבים ישירות אל נוזל המוח, ובכך משיגה השפעה מיידית על מנגנון הכאב שבמערכת העצבים המרכזית.
ולמרות זאת, המשאבה לשיכוך כאב היא טיפול פולשני לכל דבר, הכולל סיבוכים ותופעות לוואי שונות. ראשית, לצורך השתלת המשאבה יש צורך בביצוע ניתוח בהרדמה מלאה הכולל סיבוכים שונים הנגרמים מתהליך ההרדמה ומהניתוח עצמו, במיוחד כאשר מדובר בחולים כרוניים. הסיבוכים האפשריים במהלך הניתוח הם זיהום, דימום או פגיעה בחוט השדרה, אך בדרך כלל אינם שכיחים.
כמו כן, אופי הטיפול הכולל צינורית קבועה המוחדרת אל הגוף מעלה את הסיכון לזיהומים חוזרים של האזור ודורש מעקב תמידי אחר המשאבה מחשש לזיהום חוזר.
בנוסף לכך, לאחר מספר שנים מרגע ההשתלה המשאבה עלולה להפסיק לתפקד, ולגרום באופן מפתיע לחלוטין להפסקת הטיפול.חשוב לזכור ששימוש במשאבה לשיכוך כאב הוא טיפול הכולל סיבוכים שונים אותם קשה לחזות, ולכן בוחרים להשתמש בטיפול זה רק כמפלט אחרון, לאחר ששאר סוגי הטיפול לא צלחו.
ראו גם: