וולטרן היא תרופה השייכת למשפחת נוגדי הדלקת שאינם סטרואידים. התרופה נמכרת בטבליות לבליעה, בפתילות הניטלות דרך פי הטבעת או בג'ל למריחה על העור. ברוב המקרים בהם התרופה נמכרת לסובלים מבעיות גב, ייעשה שימוש בתרופה הנמכרת כג'ל, הנקראת בהתאמה וולטרן ג'ל.
באילו מצבים יש להימנע משימוש בוולטרן?
השימוש בתרופה אסור לנשים בהיריון או לנשים מניקות. כמו כן השימוש אסור עבור אלו שבעבר סבלו מרגישות אלרגית לאחד ממרכיבי התרופה או לתרופות אחרות המיועדות לטיפול בדלקת, חום או כאבים כמו למשל איבופרופן, אספירין או כל תרופה אחרת ממשפחת נוגדי הדלקת שאינם סטרואידים.
השימוש בתרופה ללא ייעוץ עם רופא אסור עבור אלו שסובלים או שסבלו בעברם מליקויים בתפקוד הלב, מערכת העיכול או הכבד וכן עבור אלו הסובלים או שסבלו בעברם מאסטמה או מיתר לחץ דם. כמו כן אין לעשות שימוש כרוני בתרופה ללא התייעצות עם רופא כשברוב המקרים שימוש שנמשך למעלה משבועיים או שלושה יכול להיות אף מסוכן ולהוביל לתופעות לוואי שליליות.
מה היא הכמות שיש למרוח על העור על מנת ליהנות משיכוך הכאבים?
את התרופה יש למרוח לתוך העור כשלוש עד ארבע פעמים מדי יום באזור הכואב. הכמות של התרופה שיש למרוח על העור תלויה בגודלו של האזור הפגוע.
מה הן תופעות הלוואי של התרופה?
תופעות הלוואי של השימוש בוולטרן רבות ומגוונות. בין היתר מדובר על התופעות הבאות:
- תופעות הלוואי השכיחות כוללות כאבי ראש וסחרחורות, בחילות, הקאות ושלשולים, קשיי עיכול, כאבי בטן, אובדן תיאבון וגזים, פריחה עורית ובעיות בתפקודי כבד.
- תופעות נדירות יותר הן למשל פריחה מגרדת, הפרעות כבד חמורות, ישנוניות וכאבי בטן המהווים עדות לדלקת בקיבה.
- התופעות הנדירות ביותר המתרחשות בשכיחות הנמוכה מ – 1:10000 הן למשל ראייה מטושטשת או ראייה כפולה, כאבי חזה, דם בשתן, נשירת שיער, הפרעות בחוש הטעם, חוסר תחושה ברגליים או בידיים, אנמיה, דיכאון, נדודי שינה, חוסר התמצאות ועוד.
- שכיחות התופעות ודרגת החומרה שלהן משתנות בהתאם לצורת הנטילה של התרופה (ג'ל, טבליות או פתילות).
- בכל מקרה שבו מופיעה תופעת לוואי יש לדווח על כך לרופא המטפל. תופעות לוואי כמו למשל שיתוק, אובדן תחושה, היווצרות של שטפי דם ספונטניים או דימומים ספונטניים, פגיעה בזיכרון או קשיי דיבור, מחייבות התייחסות רפואית מיידית.