אובחנה אצלך פיברומיאלגיה? ייתכן ויש לך זכאות למימוש זכויות רפואיות בהתאם לרמת הפגיעה וחוסר התפקוד עקב התסמונת
במרבית המקרים, התסמין המוכר לתסמונת הפיברומיאלגיה הוא הופעתם הפתאומית של כאבי שרירים חוזרים ונשנים, כאשר אלו מופיעים ללא סיבה חיצונית נראית לעין, וללא גירוי ישיר. בנוסף, פעמים רבות נלווית לתסמונת תחושת עייפות כרונית, המלווה בהפרעות שינה מתמשכות, אשר עלולה לגרור השפעות נלוות, וביניהן קשיים בריכוז, בעיות בבלוטת התריס, ופגיעה ביכולת הזיכרון.
חשוב לזכור בהקשר זה, כי בניגוד למחלות כרוניות אחרות, אשר מתאפיינות בהתפשטות איטית של המחלה ובהחמרה מתמשכת של תסמיניה, הסובלות והסובלים מפיברומיאלגיה עשויים לחיות שנים רבות מבלי לסבול מהחמרת הסימפטומים, וזאת בכפוף לטיפול רפואי מתאים המאפשר למנוע את התדרדרות התסמונת.
זכויות רפואיות לסובלים מפיברומיאלגיה
מדובר בתפיסה שגויה, שכן הזכויות הרפואיות, המסופקות מטעם המוסד לביטוח לאומי לתושבי ישראל המתמודדים עם קשיים רפואיים, אינן מוקנות רק לתושבי המדינה אשר איבדו לחלוטין את יכולתם להתנהלות עצמאית, כמו לדוגמא חולים המתניידים באמצעות כיסא גלגלים. בימינו, כאשר כבר לא מתייחסים לפיברומיאלגיה כאל בעיה פסיכומומטית, בהחלט יש טעם לפנות ולממש זכויות רפואיות, על סמך מסמכים ותיעוד רפואי. מכיוון שהתסמינים והפגיעה בתפקוד מגוונים ויש הבדלים ממשיים בין חולה לחולה, חשוב לבדוק בכל מקרה לגופו האם הסובל מהתסמונת יוכל לממש זכויות שונות ובאיזה היקף.
בדיקת זכאות למימוש זכויות רפואיות בביטוח לאומי – מה ההליך?
חשוב לזכור בהקשר זה, כי לאור פרק הזמן הארוך שלוקח ההליך לרוב, וכן בשל הקשיים השונים שמתעוררים במסגרתו כטרטור מבדיקה לבדיקה ומוועדה לוועדה, רבים מאלו המבקשים לממש זכויות רפואיות עושים זאת בסיוע חיצוני מטעם עו"ד פרטי. לבד מהעלות הכספית הגבוהה הכרוכה בכך, לא כל עורך דין אכן בקיא בהליך הרפואי והמנהלי עצמו, ומשכך, הליכים רבים כאלו נכשלים מדי שנה.
בזכות יכולת, ידע וניסיון רב שנים ובזכות הבקיאות בהליך המנהלי מחד ובהליך הרפואי מאידך, זוכה החולה בליווי איכותי בדרך לתוצאות הרצויות.
אולי יעניין אותך גם: האם ניתן להצביע על קשר בין אלקסיתימיה לבין לפיברומיאלגיה?