הירך כוללת את אחד המפרקים הפעילים ביותר בגופנו. בשל סיבות רבות, עשויים להופיע כאבים בירך. אמנם עם העלייה בגיל הסיכוי להופעת כאבים עולה, אבל יש גם צעירים הסובלים מכאבים כאלה. חשוב לדעת כי לפעמים, כאשר מפרק הירך פגוע, הכאב עשוי להקרין החוצה. כך, למעשה, חלק מהאנשים הסובלים מכאבים בגב או בברכיים ומרגישים אך ורק כאב מועט בירך (ולפעמים גם בכלל לא), למעשה סובלים מנזק בירך עצמה.
טיפול פיזיותרפיה לכאבים בירך
כאבים בירך וכמובן גם במפרק הירך מהווים תלונה שכיחה. רופאי משפחה וכמובן גם אורתופדים נתקלים לעיתים קרובות מאוד בכאבים כאלה כאשר סיבה נפוצה הינה התנוונות או שחיקה. לפעמים הכאבים בירך יהיו הקרנה של כאבים משחיקה של חוליות עמוד השדרה, כך שלפני שמטפלים, יש לאבחן היטב היטב מה הסיבה לכאב ולא רק היכן הוא מופיע.
טיפולי מגע
כאבים בירך עשויים לפגוע באיכות החיים, במידה רבה מאוד. הכאבים עשויים להתגבר בזמן שמבצעים פעולות יום יום רגילות, התלבשות, רחצה, הליכה, כמובן עליה במדרגות. אפילו כניסה לרכב לצורך נהיגה עלולה להוביל לכאב כמעט משתק. ישיבה ממושכת, קושי לעבור מישיבה למצב עמידה ואפילו עמידה ללא תנועה עלולים להביא לכאב. אם אין די בפיזיותרפיה לשיכוך הכאב, ניתן לשלב גם טיפולי מגע, כאשר עיסוי רפואי יכול להועיל מאוד. אגב, ניתן לשלב גם התערבויות נוספות כגון טיפול בחום.
גלי הלם וגלים אלקטרומגנטיים
רפואה משלימה וטיפולים נוספים
ישנה מחשבה מוטעית שכאשר כואב, אין לבצע פעילות גופנית. מובן, שמי שסובל כאבים לא צריך לקיים פעילות גופנית אינטנסיבית אולם תרגילים שונים ומתיחות יכולים להועיל מאוד. עוד טכניקות שיכולות להתאים לסובלים מכאבים בירך ובמפרק הירך זהו דיקור סיני (אקופונקטורה). הדיקור מוכח כיעיל להפחתת כאב וכן לטיפול בדלקות.