פרקוסט היא תרופה משככת כאבים משולבת הניתנת במרשם ומיועדת לטיפול בכאבים בינוניים עד חזקים, היא ידועה בסיכון שלה לגרום להתמכרות קשה, ומכילה שני חומרים פעילים: אוקסיקודון, משכך כאבים אופיאטי המשפיע על המוח, ופרצטאמול, משכך כאבים המוריד חום. תופעות הלוואי הכרוכות בנטילת התרופה כוללות נמנום, בחילה וסחרחורת.
אפקט שיכוך הכאבים
הפרצטמול הוא חומר פעיל הנפוץ בתרופות הניתנות ללא מרשם כגון אקמול, הוא בעל השפעה משככת כאבים ומפחיתה חום, השילוב של שני החומרים הפעילים הללו מייעל את אופן שיכוך הכאבים וההקלה על כאב.
תופעות לוואי של פרקוסט
מחקר קליני עקב אחר שתי קבוצות משתתפים, שאחת קיבלה את התרופה האמתית, והקבוצה השנייה אשר קיבלה פלצבו. הממצאים העלו כי תופעות הלוואי העיקריות כללו סחרחורת, נמנום, עצירות, בחילות עם או בלי הקאות, גירוד ותחושה נעימה של אופוריה לצד תחושה לא נעימה.
אמצעי זהירות בשימוש בפרקוסט
כחלק מהניסיון להפחית את תופעות הלוואי של התרופה, מומלץ ליטול את הפרקוסט תוך כדי אכילה, פעולה זו מפחיתה את הסיכון לבחילות ולהקאות, החשש כי הבחילות וההקאות מצביעות על אלרגיה לתרופה אינן נכונות, ומדובר בתופעת לוואי שכיחה שאינה מצביעה על אלרגיה ואף נעלמת בהמשך הטיפול בתרופה.מלבד תופעות הלוואי השכיחות, קיימות תופעות לוואי נדירות המחייבות ייעוץ רפואי. תופעות לוואי אלו מתרחשות כתוצאה מפגיעה בתפקודי הכבד ומתבטאים בהצהבת העור או לובן בעיניים, כאבי בטן ושתן כהה. סימן מדאיג נוסף הוא רצון ליטול מהתרופה יותר מהמינון המומלץ, והופעת תחושות בלבול וחרדה. במקרים של אלרגיה יופיעו תסמינים הכוללים פריחה בלתי מוסברת, גירוד, נפיחות בפה או בגרון וכן קשיי נשימה וצפצופים.
סכנת התמכרות לפרקוסט
משככי כאבים הם כדורים הניתנים אמנם במרשם אולם עלולים להיות ממכרים ומסוכנים והתלות בהם הופכת להיות חמורה. ישנם מצבים בהם הפרקוסט אכן מקל על הכאבים אולם השפעתו הולכת ופוחתת כאשר הגוף מסתגל לחומר ויעילות השפעתו יורדת. מצב זה עלול לגרום לנטילת כמויות גבוהות מהמותר המקלות על הכאב, אךיוצרות תסמינים ותופעות חמורות ביותר.
אפשר לעצור את זה: ישראל מובילה במערב בעליה ברישום תרופות נרקוטיות למטופלים