סקירת משככי כאבים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

משככי כאביםכאב כרוני הוא בעיה נפוצה שמשפיעה על חייהם של אנשים רבים. מחלות כמו דלקות פרקים, פריצת דיסק ומחלות דלקתיות אחרות יכולות לגרום לכאב כרוני קשה ביותר שדורש טיפול תרופתי.

כמו כן, מקרים אקוטיים כמו כאבי ראש, מיגרנה והתכווצויות שרירים יכולים גם כן להוביל לכאב קשה מנשוא ולדרוש שימוש במשככי כאבים. קיימים מספר סוגי משככי כאבים לטיפול בכאבי גב, כאבי ראש וכאבים נוספים, כאשר הנפוצים ביותר הם קודאין או התרופות ממשפחת ה-NSAID.

תרופות ממשפחת ה-NSAID

הסוג הנפוץ ביותר של משככי כאבים הם תרופות ממשפחת NSAID (Non steroidal anti inflammatory drugs). אלה תרופות בעלות השפעה אנטי דלקתית, שעוזרות מאוד במחלות דלקתיות שונות, ומביאות לשיכוך יעיל של הכאב.

מנגנון הפעולה של התרופות האלה הוא עיכוב אנזימים ממשפחת COX, אשר בעלי תפקיד חשוב בסינתזת הפרוסטגלנדינים המתווכים את התפתחות הכאב של תהליך הדלקתי.

עיכוב האנזימים האלה גורם להפחתת הכאב, הקלה על הנפיחות המקומית ומשפר את ההרגשה הכללית. התרופות הנפוצות ממשפחת ה-NASID הן:

  • איבופרופן – החומר הפעיל הנמצא בתרופות רבות כמו אדוויל ונורופן, ויעיל מאוד בהקלה על התהליך הדלקתי המוביל לכאבים, כמו כאבי שרירים, כאבי גב ושיניים וכאבי מחזור. זוהי אחת התרופות היעילות במקרים של כאבי שרירים, ומאפשרת הקלה מהירה על הכאב עם מספר מועט של תופעות לוואי.
  • דיקלופנק – ידוע בשם וולטרן, וניתן בעיקר להקלה על כאבי שרירים ודלקות בגידים ובמפרקים. במינון נמוך ניתן לרכוש אותו ללא מרשם רופא, אך במינונים גבוהים יש צורך במרשם רופא.
  • תרופות מהדור החדש – קיימות תרופות חדשות ואפקטיביות יותר כמו אטופן וסלבקוקס, הניתנות במרשם רופא בלבד. תרופות אלה מיועדות לכאבים קשים במיוחד והן בעלות תופעות לוואי ולכן לא מומלצות בשימוש ארוך טווח.

תופעות הלוואי של ה-NSAID

בדומה לכל תרופה, גם תרופות ממשפחת ה-NSAID יכולות לגרום לתופעות לוואי שונות. תופעות הלוואי העיקריות של ה-NSAID הן:

  • סיכון לכיבי קיבה – תרופות ממשפחת ה-NSAID ידועות כמגבירות את הסיכון להתפתחות כיבי קיבה, ולכן במקרים של שימוש ממושך בתרופות אלה יש להשתמש בתרופות להקלה על חומציות הקיבה כמו אומפרזול. יש לציין שהתרופות מהדור החדש שמעכבות את אנזים COX2 בלבד נמצאות בסיכון מופחת לכיבי הקיבה.
  • פגיעה כלייתית – אחת הבעיות הקשות של תרופות אלה היא הפגיעה הכלייתית. התרופות האלה מסוכנות בעיקר אצל חולים במחלת כליות כרוניות, אך יכולות לגרום לנזקים גם אצל אנשים בריאים.
  • סיכון למחלות לב – תרופות מהדור החדש מגבירות ככל הנראה סיכון להתפתחות מחלות לב, ועל כן אינן מומלצות לחולי לב או לחולים שבסיכון.

אקמול

אקמול הוא תרופה המעכבת את האנזים COX3, והשפעתה היא בעיקר על המוח. החומר הפעיל שבתרופה הפופולארית נקרא פראצטמול, ועוזר בעיקר בהקלה על החום ובעל השפעה פחותה בהקלה על הדלקת.

האקמול יעיל במיוחד, עוזר להקל על הכאבים בצורה מצויינת ובעזרתו ניתן להקל כמעט על כל כאב. קיימות תרופות רבות שהן נגזרות של האקמול, כמו מוסקול אשר יעילה במיוחד בהקלה על כאבי שרירים.

מבחינת תופעות לוואי, אקמול לא גורם לתופעות הלוואי המוכרות של משפחת ה-NSAID ואינו גורם סיכון לכיבים או לפגיעה כלייתית.

עם זאת, שימוש מופרז באקמול עלול לגרום לנזק לכבד, ועל כן יש לעכוב אחר כמות התרופה אותה לוקחים ולוודא שאינה חורגת את המותר (הגבול במבוגרים הוא 8 כדורים)

אופטלגין

אחת התרופות היעילות ביותר להקלה על כאבים היא אופטלגין, הכוללת את החומר הפעיל דיפירון. זוהי תרופה יעילה ביותר לכאבי ראש וכאבי שרירים ומאפשרת הקלה מהירה של הכאב.

יש לציין שאחת מתופעות הלוואי הנדירות של התרופה היא פגיעה במח העצם וכתוצאה הפרעה ביצירת תאי הדם, ועל כן אינה נמצאת בשימוש במדינות רבות בעולם.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל בנושא כאב

הפורטל המוביל בנושא כאב

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן