מדענים ממפים לראשונה את מוח התינוקות שזה עתה נולדו, בהקשרי כאב, והתוצאות מפתיעות. בתחילה, המדענים באוניברסיטת אוקספורד, עקבו אחר הפעילות המוחית של תינוקות צעירים בני יומם, בהלך השינה, וביצעו רישומי עיבודים מוחיים.
מהלך המחקר
בניצול העובדה שתינוקות בני פחות משבוע ימים ישנים כמעט כל הזמן, צוות המחקר הציב עשרה תינוקות בני יום עד שישה ימים, לבדיקת מכשיר fMRI. המדענים דיווחו כי אזורי מוחות התינוקות שנצפו, הפכו לפעילים יותר, או צרכו יותר חמצן, בתגובה לדקירות קלות ברגליהם. הם עשו את אותו הדבר למבוגרים, לצורך השוואה בין התמונות המוחיות.
השלכות המחקר
גם בלידה, מוח התינוק הוא הבסיס להערכת כל מה שהוא חווה, כולל גירויים מכאיבים מהירים. מסקנות אלו צריכות לספק תמריץ למדענים אחרים למחוא שיטות טובות יותר למדידת כאב בתינוקות, ולתעדף את חשיבות מתן הקלת הכאב באופן הטוב ביותר האפשרי לילדים.
אך העובדה שתינוק חווה כאב כמעט באותן הדרכים כמו מבוגרים, היא ממצא חדש. עכשיו, כשקיימות הראיות לכך שמוח התינוק אכן מבצע אותו תהליך כאב, ניתן לשנות את הדרך בה רופאים מטפלים בתינוקות, ובמיוחד בתינוקות הזקוקים לטיפול רפואי נוסף ביחידה לטיפול נמרץ.
במחקר שנערך לאחרונה, מדענים ביצעו תריסר נהלים הקשורים לכאבים אותם חווים תינוקות מידי יום. למעלה משישים אחוזים מהתינוקות לא קיבלו כל תרופה לשיכוך כאבים, או צורת קרם הקלה מקומי אחר.
עכשיו, משהתגלה לראשונה המתרחש במוחם של תינוקות כתגובה לכאב, עולם הרפואה אינו רחוק מגילוי טיפולי הכאב לילדים, במיוחד לתינוקות שעברו מספר גבוה של הליכים רפואיים בימים הראשונים לחייהם.