סוגי כאב נוירופטי

כאב חזקכאב נוירופטי הוא כאב שנגרם על רקע של בעיה עצבית, הגורמת להופעת הכאב. העצבים הפריפריים אחראים על העברת המידע התחושתי מקצוות הגוף אל המוח, וכאשר הם נפגעים עלול להיווצר כאב נוירופטי. מקור הכאב המצוי בעצבים, גורם לכך שבדרך כלל הכאב הנוירופטי מופיע בעצבים הארוכים יותר, ולכן האיבר הנפוץ ביותר הגורם לכאב נוירופטי הוא כפות הרגליים.

הכאב הנוירופטי הוא כאב קשה ביותר, מופיע בדרך כלל אצל חולי סכרת ובמחלות נוספות וגורם לסבל רב.

הטיפול בכאב זה הוא סימפטומטי על ידי משככי כאבים, וניתן להפחיתו גם באמצעות טיפולי פיזיותרפיה שונים.

סוגי הכאב הנוירופטי

הכאב הנוירופטי גורם לתחושות שונות, בעיקר בחלקים הקיצוניים של הגוף.

בין התחושות המופקות על ידי הכאב הנוירופטי:

* חוסר תחושה – חולים רבים מתלוננים על אפיזודות של חוסר תחושה באצבעות ובחלקים אחרים של כף הרגל. התחושה יכולה להתלוות לעקצוץ ולהרגשה לא נעימה המתפשטת אל עבר הגפיים.

* כאב שורף.

* כאב חד – חולים מסוימים מתארים את הכאב הנוירופטי ככאב המזכיר סכין שחותך את הרגליים

* רגישות יתר למגע – הכאב הנוירופטי יכול לגרום לכך שכל מגע גורם להפקת כאב קשה ביותר, וחולים אלה מתקשים ללכת, לנעול נעליים או לבצע פעולות פשוטות.

* חוסר קואורדינציה – בשל אבדן המידע התחושתי, יכולת הקואורדינציה נפגמת ופעולות פשוטות יכולות להפוך לקשות יותר.

נוירופטיה באיברים פנימיים

פגיעה במערכת העצבים עלולה לגרום גם לבעיה בעצבוב איברים אחרים, כאשר הפגיעות הנפוצות ביותר הן בשלפוחית השתן ובמעיים. במקרים של פגיעה בשלפוחית השתן, מופיעה בריחת שתן או לחילופין התמלאות קשה של השלפוחית.

במקרים של פגיעה בעצבוב המעי, עלולים להופיע אירועים של עצירות או שלשולים, כאשר המחלה המוכרת ביותר הנגרמת על רקע פגיעה בעצבי מערכת העיכול היא תסמונת המעי הרגיז.

הגורמים לנוירופטיה

כאמור, הכאב הנוירופטי נגרם כתוצאה מפגיעה קשה ברקמת העצבים, שתפקודם נפגע ואינם מצליחים להמשיך ולבצע את תפקידם כהלכה.

הסיבה העיקרית והנפוצה ביותר לנוירופטיה היא סכרת, הגורמת לפגיעה בכלי דם קטנים אשר משפיעים על אספקת הדם לרקמת העצב וגורמים בסופו של דבר לפגיעה בלתי הפיכה. הנוירופטיה נפוצה מאוד אצל חולי סכרת, וכמחצית מחולי הסכרת עלולים לפתח את הסימנים השונים.

גורמים נוספים לנוירופטיה:

* מחלות אוטואימוניות – מחלות כמו לופוס, דלקת פרקים ראומטית ומחלות נוספות עלולות לגרום לפגיעה בעצבים ולכאב נוירופטי. במקרים אלו, הפגיעה ברקמת העצב נגרמת לאחר תגובה אוטואימונית, וטיפול במחלות ושליטה בהן עוזר להקלה על הכאב.

* גידולים – כגון במיאלומה. לעתים גידול הלוחץ על העצב עלול להביא לבעיה בתפקודו ולנוירופטיה

* טראומה – פציעות קשות, הנגרמות בעיקר אצל מעורבים בתאונות דרכים או בפגיעות נרחבות אחרות יכולות לגרום לנזק ארוך טווח לרקמת העצב ולנוירופטיה.

הטיפול בכאב הנוירופטי

הכאב הנוירופטי הוא כאב קשה ביותר שמוריד בצורה דרמטית את איכות החיים, ומפריע לסובלים ממנו לתפקד כהלכה במהלך חיי היום יום. קיימים סוגים שונים של טיפולים להקלה על הכאב הנוירופטי:

* משככי כאבים – תרופות שונות להקלה על הכאב יכולות לעזור להקל על הכאב הנוירופטי ולשפר את שגרת יומם של הסובלים ממנו. במקרים של הופעת כאב, ניתן להשתמש בתרופות ממשפחת ה-NSAID, ובמקרים קשים בנגזרות של אופיאטים כמו אוקסיקודון.

* תרופות נגד פרכוסים – רופאים רבים רושמים לחולים תרופות שונות כמו ליריקה, במידה והכאב מגביל מאוד את הפעילות היום יומי. אלו תרופות מתקדמות יותר אשר הראו שיפור משמעותי בכאב הנוירופטי.

* תרופות אנטי דיכאוניות – תרופות כמו סימבלטה שימושיות גם כן במקרים של כאב נוירופטי, והוכיחו את עצמן אצל חולים רבים.

*TENS – טיפול אשר מקל על הסימפטומים על ידי שימוש באלקטרודות המגרות את מערכת העצבים. זהו טיפול יקר יותר המתבצע בדרך כלל לאחר ייעוץ מקיף במרפאת כאב.

* פיזיותרפיה – בדומה לכאבים נוספים, גם כאב נוירופטי יכול להשתפר בצורה משמעותית על ידי פיזיותרפיה ותרגילים מתאימים.

פורטל בנושא כאב

הפורטל המוביל בנושא כאב

אז מה היה לנו בכתבה:
לקבלת מחיר מיוחד עבור רכישת מכשיר בקיורלייזר
דרך המרכז לאבחון כאב השאירו פרטים
דילוג לתוכן