מוסקול – כדור נגד כאבי שרירים

בעיות בשרירי הגוף מקשים מאוד על יכולת התפקוד של האדם, בעיקר כאשר הן כרוכות בכאבים ובחוסר נוחות גם יחד. למרות שישמוסקול - כדור נגד כאבי שרירים מקרים בהם מנוחה או לחלופין הפעלה נכונה של השרירים תסייע להקל על המצב, בפועל במצבים רבים הפתרון התרופתי הוא המומלץ מוסקול היא אחת התרופות העיקריות בשדה המשחק, ובמאמר הבא נציג את כל מה שחשוב לדעת עליה.

מבט מקרוב על מוסקול

המטרה העיקרית של המוסקול היא לשכך כאבי שרירים ולהרפות אותם, מה שעשוי להציע לאדם הנוטל את התרופה שיפור משמעותי במצב. בפועל הדבר נעשה באמצעות שני מרכיבים אשר לכל אחד מהם תפקיד אחר במנגנון הפעולה של התרופה. הרכיב הראשון, פרצטמול (מינון – 500 מ"ג), משמש על תקן משכך כאבים ומפחית חום. הרכיב השני, אורפנדרין ציטראט (30 מ"ג) הוא חומר אנטיכולינרגי אשר אחראי על הרפיית השרירים.

מוסקול מגיעה בצורה של טבליות בלבד. היא מיועדת כמעט בכל המקרים לשימוש בטווח קצר, בן כמה ימים. היא אמורה לשפר את המצב בפרק הזמן הזה, כאשר מצב בו היא אינה משפיעה כלל דורש ביקור אצל הרופא המטפל: ייתכן מצב בו הבעיה מראש אובחנה באופן שגוי. יש מצבים עם זאת בהם השימוש במוסקול יינתן לפרק זמן ארוך יותר, אולם אלו הם מקרים נדירים יותר בהם יש צורך במעקב רפואי ובביצוע בדיקות באופן שוטף על מנת לוודא שהתרופה אינה גורמת נזק לגוף.

נקודה חשובה אחרת היא שברוב המקרים התרופה כשלעצמה, מועילה ככל שתהיה בחלק מהמקרים, אינה מספיקה לבדה על מנת לשפר את המצב לאורך זמן – בטח אם ישנה בעיית שרירים שהאדם סובל ממנה. נהוג לשלב את נטילת המוסקול עם טיפולים אחרים הפועלים על השרירים, דוגמת פיזיותרפיה, כאשר מנוחה עשויה לתרום אף היא להקלה על המצב בחלק מהמקרים.

שימו לב! הסיכונים ותופעות הלוואי של מוסקול

מוסקול היא תרופת מרשם, אשר השימוש בה חייב להיות מושכל ולהיעשות בדיוק על פי הנחיות הרופא המטפל. אחת הסיבות לכך היא תופעות הלוואי האפשריות של התרופה, שהן למעשה כפולות. במילים אחרות: חשוב לשים לב לאזהרות אשר קיימות הן על פרצטמול והן על אורפנדרין ציטרט, המרכיבים כאמור את התרופה.

תופעות הלוואי האפשריות של התרופה כוללות יובש בפה, טשטוש של הרייאה, בחילות והקאות, חולשה, בלבול ותחושת ישנוניות. חלק מהתסמינים האלה הופכים למסוכנות פעולות בסיסיות, דוגמת נהיגה ברכב, בטווח ההשפעה של התרופה. עקב הגדלת הסיכון לנפילות בקרב קשישים, שעלולות להיות הרות אסון עבורם, התרופה אינה מומלצת לשימוש בקרב המשתייכים על האוכלוסייה המבוגרת.

אנשים אשר נוטלים תכשירים אחרים המבוססים במידה כזו או אחרת על פרצמטול, כולל תכשירים נפוצים מאוד לשיכוך כאבים או להורדת חום, חייבים לדווח זאת לרופא המטפל ולהיוועץ עמו כיצד אפשר לבצע את השילוב בין התרופות בצורה בטוחה. אין ליטול במקביל תרופות אחרות לשיכוך כאבים ולהפחתת חום, אלא בייעוצו של הרופא. חשוב להימנע מנטילת תרופות אחרות הנמנות על משפחת האקמול וכן תכשירים נוספים בהם פרצטמול. התרופה אסורה לשימוש על ידי נשים מניקות וכן אצל חולים הסובלים מגלאוקומה, מחלת ושט, חסימה במעיים או בדרכי השתן, כיב קיבה, בלוטת ערמונית מוגדלת ועוד.

חלק מהסיבוכים האפשריים של מוסקול עלולים להתרחש כאשר משתמשים בה לטווח ארוך. סיכון עיקרי הוא לפגיעה ברמות התפקוד של הכבד והכליות עקב נוכחות ממושכת של הרכיבים הפעילים בגוף, מינון גבוה מהמומלץ, שתיית משקאות אלכוהוליים במשך הטיפול וכאשר נוטלים במקביל תרופות אחרות שעלולות להשפיע על תפקוד הכבד. במקרה של נטילה ממושכת, לכן, יש לבצע בדיקות שתן ובדיקות דם באופן שוטף.

מקורות ולקריאה נוספת:
מוסקול – עלון לצרכן לפי תקנות הרוקחים (תכשירים), התשמ"ו – 1986 – משרד הבריאות
Chlorzoxazone – Web MD
Chlorzoxazone metabolism is increased in fasted Sprague-Dawley rats

פורטל בנושא כאב

הפורטל המוביל בנושא כאב

אז מה היה לנו בכתבה:
לקבלת מחיר מיוחד עבור רכישת מכשיר בקיורלייזר
דרך המרכז לאבחון כאב השאירו פרטים
דילוג לתוכן