צרבות, כאבי בטן, נפיחות, גזים. כל אחד מתסמינים אלו נשמעים מוכרים כמעט לכל אדם, החווה אותם כמעט מדי יום. למעשה, אחד מתוך חמישה אנשים, מעל גיל שלושים, סובל מעצירות וחוויות קלקול קיבה במהלך החיים, כולל בעיות ריפלוקס.
נפיחות
זוהי תחושת כבדות, אטימות, או כאב מלווה בהתנפחות הבטן, במיוחד מתחת למותניים. אדם עלול לחוות אף עצירות, והמצב נפוץ יותר בקרב נשים מאשר גברים, במיוחד בשעות אחר הצהריים או הערב.
התכווצויות וכאבים
תסמינים אלו מתבטאים בכאבים או חוסר נוחות בין החזה והמפשעה. קיימות סיבות אפשריות רבות לכאבים והתכווצויות, אך מיקומם עשוי להסביר אם מדובר בממצב בריאותי או קלקול קיבה. כאב המופעל על מחצית הבטן עשוי להיות קשור לבעיות עיכול, גזים, וירוס או צרבת.
בחילות
תחושת צורך להקיא, העשויה להיות מלווה בהקאות. הגוף מגיב במספר דרכים לפולשים כגון חיידקים, וירוסים או חומרים מגרים. הקאות היא אחת משיטות התגובה של הגוף. בחילות עשויות להוות סימן לכך שהבטן מבקשת לרוקן את עצמה, או סימן לקלקול קיבה.
שלשולים
זוהי צואה רכה ונוזלית ביותר. בהתאם לגורם, היא עשויה להיות מלווה בכאבי בטן, דחיפות להגיע לשירותים ובריחת שתן. במקרים רבים, התסמינים יפתרו מעצמם בתוך מספר ימים. בתקופה זו, יש להקפיד לשתות הרבה נוזלים על מנת למנוע התייבשות. עד שהתסמינים יחלפו, מומלץ להימנע ממזונות ומשקאות העלולים להחמיר קלקול קיבה נוסף, כגון מזונות עשירים ביותר בסיבים, מאכלים חריפים, קפה ואלכוהול.
עצירות
הגורם הנפוץ הוא חוסר סיבים תזונתיים. סיבים משפרים את פעולת המעיים, וגורמים אחרים כוללים צריכת נוזלים נמוכה, חוסר הקפדה על פעילות גופנית סדירה, תרופות מסוימות, הריון, גיל מתקדם ופשוט דחיית ההגעה לשירותים.
שינויים תזונתיים מסייעים למצב. יש להגדיל בהדרגה את כמות הסיבים היומיים, במיוחד דגנים. מומלץ לקחת תוסף סיבים אחת ליום, לוודא שתיית מספיק מים ולהקפיד על פעילות גופנית קבועה.